Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

02.08.2018

Jämerä kivitalossa on helteilläkin helpompi asua


Yksiaineinen kevytbetoni on varma valinta muuttuvissa ilmasto-olosuhteissa

Hellekesä herätti asuntojen viilennykseen, mutta jatkossa ilmaston muuttuminen tulee aiheuttamaan myös rankemmat olosuhteet rakennusten vaipparakenteille. On hyvin todennäköistä, että lämpenevä ja kosteammaksi muuttuva ilmasto lisää kosteusvaurioiden määrään, sillä lämpö ja kosteus luovat otolliset olosuhteet homeen kasvulle. Hometta voi kasvaa lähes kaikissa materiaaleissa, mutta herkimpiä rakennusmateriaaleja homeelle ovat puu- ja paperipohjaiset materiaalit.

Yksinkertainen rakenne ja siksi turvallinen

Kevytbetonin yksiaineisuus tekee siitä varman valinnan rakennusmateriaaliksi tulevaisuudessakin. Yksiaineisessa kevytbetonirakenteessa ei ole eri materiaalien välisiä rajapintoja, joihin kosteus voisi kerääntyä, eikä tiiviin materiaalin sisällä myöskään kasva mikrobeja, koska niitä ei pääse sinne tekovaiheessa tai jälkeenpäin. Tämä on huomattava ero verrattuna monikerroksellisiin rakenteisiin, joissa eri materiaalien välisiin rajapintoihin pääsee helposti mikrobeja ja homeitiöitä rakenteiden tekovaiheessa.

Massiivirakenne vähentää jäähdytystarvetta

Massiiviset kevytbetonirakenteet vähentävät myöskin talon jäähdytystarvetta, sillä kevytbetonirakenne tasaa sisäilman lämpötilaolosuhteita. Kevytbetonirakenteet varaavat päiväaikaan sisätiloihin tulevaa ylimääräistä lämpöä ehkäisten samalla sisälämpötilan nousua. Yöllä rakenteet luovuttavat lämpöä takaisin sisäilmaan, jolloin se poistuu ilmanvaihdon mukana ulkoilmaan. 

Paloturvallisuus on kevytbetonitalon merkittävä etu

Ilmaston lämmetessä myös kuivuus lisääntyy ja tästä seurauksena palovaara niin maastossa, kuin rakennuksissakin. Muihin rakennusmateriaaleihin verrattuna karkaistu kevytbetoni on aivan ykkösluokkaa paloturvallisuudessa, sillä materiaali on palamaton.

 

MYYNNISSÄ OLEVAT KOHTEET