Asukkailleen rakas koti on tarkkaan harkittu ja huolella suunniteltu

Rakennusarkkitehti Virve Rosberg

Rakennusarkkitehti Virve Rosberg on todellinen asiantuntija asiakkaiden toiveiden toteuttamisessa yksilölliseksi omakotitaloksi. Lopputuloksena on aina perheelle suunniteltu ainutlaatuinen koti - ekologinen, energiatehokas ja kestävä kivitalo. – Jämerä-kivitalojen suunnittelu on ihanaa luovaa työtä, jossa pääsen miettimään, miten asiakkaiden toiveet toteutetaan onnistuneeksi lopputulokseksi, Virve Rosberg kertoo.


Talon inspiraatio vaikka elokuvasta

Useimmat talot suunnitellaan tarkan budjetin rajoissa, mutta välillä kohdalle osuu rakentajia väljemmällä budjetilla - suunnittelijalle vapaammat kädet sallien. Yksi tällainen toteutunut talo on Villa Kokkola. 

Kokkolalainen pariskunta halusi ainutlaatuisen Jämerä-kodin. Tontti oli hankittuna ja pariskunnalla oli selkeä käsitys tulevan kotinsa ilmeestä. Aluksi Virven piti eläytyä elokuvan maailmaan. – Chloe-elokuvan ”neljäs päähenkilö” on upea, moderni, jännittäviäsisä- ja ulkonäkymiä tarjoava kivitalo. Elokuvan talo antoi inspiraation ja innoituksen suunnittelulle, Virve muistelee hymyillen.

Ja sitä Villa Kokkola onkin: tilava, avara, ilmava, ylellinen. Talossa on mm. Suomessa vielä harvinainen talvipuutarha. 

Elokuvan antama inspiraatio vei pitkälle, sillä Virven ensimmäiset luonnokset olivat jo hyvin lähellä perheen toiveita. Julkisivuihin he halusivat vielä lisää erikoisuutta ja teollista henkeä. Kun Virve ideoi parvekkeeseen massiivisen kehysrakenteen ja suurensi ikkunoiden ruudutusta, julkisivun ilme oli valmis.

Vaikka kaikki talot eivät olekaan yhtä suuria ja näyttäviä kuin Villa Kokkola, Virve painottaa, että yhtä mielenkiintoisia ne aina ovat suunnitella. – Lopputulos on yhtä tarkkaan harkittu, huolella suunniteltu ja asukkailleen rakas koti, josta suunnittelija voi olla ylpeä, hän korostaa.

Virve on suunnitellut lukuisia Jämerä-kivitaloja vuodesta 2010 asti, mm. Villa Kokkolan, josta kuvia alla.

 

Luonnospankki >

Katso ideoita omaan kivitaloosi.

Ota yhteyttä >

Tilaa Jämerän kivitalokirja tai pyydä lisätietoja