Jämerän PIENELEMENTEILLÄ rakennat KIVITALOn helposti ja NOPEAsti

Jämerä tarjoaa rakentajalle kiistattoman edun: vuosikymmenien kuluessa kehitetyn pienelementtirakennejärjestelmän. Jämerä-kivitalon rungon kiviosista  suurin osa on tehdasvalmisteisia, jolloin rakennustyö edistyy nopeammin ja virheiden mahdollisuus on pienempi. Talosta tulee oikeaoppisesti ilmanpitävä ja yhdessä massiivisen lämpöä varaavan runkorakenteen kanssa energiatehokas.

1. Ulkoseinät

Jämerän ulkoseinät tehdään joko 500 mm tai 375 mm vahvuisesta harkosta. Harkot toimivat sekä kantavina rakenteina että lämmöneristeenä. Seiniin ei tarvita lisäeristeitä tai höyrynsulkumuoveja. Harkot muurataan ohutsaumamuurauksella, jolloin rakenteesta saadaan tiivis ja energiatehokas sekä hyvä alusta rappaukselle. Rakenne hengittää luonnollisesti ja takaa näin hyvän sisäilman laadun.

2. Yläpohja

Jämerä-kivitalon yläpohja ja muut runkorakenteet ovat yhtä ja samaa kivimateriaalia, jolloin talon paloturvallisuus on erinomainen. Kivinen yläpohja eristää myös hyvin ääntä ja sopii mm. lentomelualueelle.

3. Välipohja

Kevytbetonielementeistä tehty välipohja on nopea asentaa ja hiljainen käytössä,. Kevytbetoniseen väli- ja yläpohjaan on helppo asentaa upotettavia valaisimia, eikä se välttämättä  tarvitse alaslaskuja.

4. Palkit

Ikkuna- ja oviaukkojen ylitys on nopea tehdä määrämittaisilla ja valmiiksi raudoitettuilla aukonylityspalkeilla. 

5. Väliseinät

Kevytbetoniset väliseinät eristävät hyvin ääntä ja ovat turvallinen valinta märkätiloihin. Kevyet väliseinät on nopea asentaa kevytbetonisilla väliseinälaatoilla.

6. Portaat

Kevytbetoniset kiviportaat kestävät aikaa ja ovat kätevät asentaa jo talon runkoa muuratessa, jolloin muita työnaikaisia portaita ei tarvita. Portaita on saatavana suorana tai välitasollisena, sekä umpi- ja avoportaana. Porrasaskelmat voidaan pinnoittaa esim. laatoilla tai parketilla.

7. Maanpaineseinät

Kellareiden maanpaineseinät voidaan tehdä valmiiksi raudoitetuista kevytbetonielementeistä. Elementtien etu on niiden nopea asennettavuus eikä rakenne vaadi erillisiä tukia maanpainetta vastaan. 

Katso lisää Jämerä-kivitalon rakenteista >


 

Luonnospankki >

Katso ideoita omaan kivitaloosi.

Ota yhteyttä >

Tilaa Jämerän kivitalokirja tai pyydä lisätietoja